Drevviken, Kumla 5 Februari

Väderprognosen förutspådde snö och kraftig blåst men när jag klev upp vid 06.30 kunde jag skönja klart väder och vindstilla. Så det var bara att packa matsäck och mört och ge sig ut på Drevan denna helg också. För en gångs skull var vi inte först på isen utan den var ytterligare 2-3 fiskelag som hunnit sätta ut före!

Vi valde att söka lite gös på flatan utanför Kumla Herrgård. På plats vid 07.40 Djupet är kring 10 meter så jag satte mörten på 8 meter!

När jag riggade andra stället och lät mörten sjunka mot djupet slutade linanrullen aldrig snurra! Något var fel och jag gjorde genast ett mothugg och det blev tvärstopp.

Det var bara att hala hem linan med en hel del slirning innan den var framme vid hålkanten. En gädda på 5,42 kg som dessvärre hunnit svälja betet rejält vilket gjorde att vi inte kunde återsätta den!

Ut med de övriga ställen och det rullade på en hel del fäll som bara var nafs. Kort motstånd precis vid mothugget men därefter släppt.

Mellan 09.30 och 10.00 fick vi två gäddor till, en på 3,3 och en på 4,2 kg. Den senare gäddan tog närmare 15 minuter att få upp ur hålet då den hade krokat i bröstfenan och det gjorde att den inte kom med nosen upp i hålet. Istället ställde den sig raklång direkt under hålet och jag fick helt enkelt kränga av mig flytoverallen och tra upp tröjärmen för att föra ner armen i hålet , greppa gäddan nacken, föra handen över skallen och ta ett redigt tag i käften för att sedan föra upp den i hålet. Bilden brevid visar hur krokningen satt!

Under hela förmiddagen hade vi typiska göshugg, dvs vippan går nästan ner i iskanten utan att linan lossnar därefter reser sig vippan helt och man har slaklina!!

Gösen lirkar av mörten från dubbelkrokarna på ett magiskt sätt!

Hem vid redan 12 då det stod annat på schemat. Apprpå gäddan som vi tvingades avliva så tog Maries mamma hand om den! Inget skall förfaras!